Abrikos Friske 1 stk SPA
Abrikos Friske 1 stk SPA
3,00 DKK Tilføj til kurv

Abrikos Friske 1 stk SPA

3,00 DKK

Friske abrikoser er enten kuglerund eller oval, med en karakteristisk dyb fure, der går fra top til bund og næsten halverer frugten langs den ene side. Abrikoser har et højt indhold af C og A-vitaminer, samt mineralerne fosfor, jern og kalcium.

Du kan se flere varer under eksotiske frugter ved at klikke her

Hvad er abrikos?

Abrikos stammer oprindeligt fra Kina, hvor den har været dyrket i flere tusinde år. Men herhjemme kender vi den bedst i form af konserverede abrikoser på dåse, tørrede abrikoser og abrikosmarmelade.

Smagen af den friske abrikos kan da heller ikke helt sammenlignes med den forbehandlede. Den har en frisk syrlighed og en svag sødme. Årsagen til dette er, at frugten plukkes inden den er helt moden, for at kunne klare turen til Danmark. Man kan eventuelt lægge abrikosen i en varm vindueskarm, og lade den eftermodne til den er næsten blød og stærk orangefarvet.

Friske abrikoser er enten kuglerund eller oval, med en karakteristisk dyb fure, der går fra top til bund og næsten halverer frugten langs den ene side. Har man lidt fantasi, kan formen let lede tankerne hen på en velformet bagdel med to baller. Skindets farve kan varierer fra kraftigt orange til blegt gul og den side af frugten, der har fået mest sol, har ”røde kinder”; dvs. den er mest rødlig. Indeni er frugtkødet hvidt til stærkt orange. De mest saftige frugter har mindre sukkerindhold og aroma.

Abrikosen er i familie med bl.a. blommer, ferskner og nektariner. Og ligesom disse, er der et stort frø i midten af frugten. Dette frø, som ikke bør spises, anvendes i industrien til fremstilling af olie samt som erstatning for mandler. Abrikoser har et højt indhold af C og A-vitaminer, samt mineralerne fosfor, jern og kalcium.

Anvendelse

Friske og modne abrikoser egner sig særligt godt til at blive bagt, stegt, indgå i desserter, chutneys og marmelade. De er også gode i en kompot, puré og bruges til frugtgrød og morgensmoothien.

Opbevaring

Abrikoser opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig til 14 dage. Hvis de opbevares ved stuetemperatur på køkkenbordet er holdbarheden noget kortere, ca. 4 dage.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.