Hvad er en agurk?
Agurken er blevet dyrket i mere end 3.000 år, men er dog først kommet til Danmark indenfor de sidste 100 år. I dag er agurken en af de absolut mest anvendte grøntsager herhjemme, kun overgået af tomater og kartofler. Og på trods af at der dyrkes omkring 50 millioner agurker i Danmark om året, dækker dette kun halvdelen af danskernes forbrug. De resterende agurker importeres, bl.a. fra Spanien og Holland. Agurker består næsten udelukkende af vand, hele 95-97% er vand. Ud over vand, indeholder agurken også masser af B- og C-vitaminer, antioxidanter og mineraler. Agurken er desuden i familie med både græskar og meloner.
Anvendelse
Hvad ville en leverpostejsmad være uden en skive sprød agurk. Agurkesalat til den stegte kylling eller til smørrebrødet er også danske klassikere. Kom agurken i salatskålen, i sandwich til skovturen, i tzatzikien til lammekøllen og hvad du ellers har lyst til. Du kan også bruge agurken som en sund snack. Dyp i hummus eller anden form for dip.
Opbevaring
De lange – eller krumme – grønne agurker opbevares bedst i køleskabet, gerne i den indpakning, som de typisk leveres i. Her kan de holde sig en uges tid. Pas dog på de ikke får frost.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.