Ananas 1 stk CR Eksotiske frugter Madkurven.dk
Ananas 1 stk CR
18,00 kr. Tilføj til kurv

Ananas 1 stk CR

18,00 kr.

Ananas er en stivbladet rosetplante med blomsterne samlet i en kogleagtig akse. Rå ananasfrugt er en god kilde til mangan og C-vitaminer.

Du kan se flere varer under eksotiske frugter ved at klikke her

Hvad er en ananas?

Ananas er en stivbladet rosetplante med blomsterne samlet i en kogleagtig akse. De mere end hundrede blomster udvikler sig til bær, som smelter sammen med blomsterstandens højblade og akse. På denne måde dannes den friske frugt, som kan spises frisk eller indgå som ingrediens i asiatiske retter. Farven på en ananas skifter alt efter hvor moden frugten er. En umoden ananasfrugt er mørkegrøn, men som den modnes bliver farven mere og mere gulbrun. Samtidig med farveskiftet, bliver frugten ved modning blødere og duften bliver stærkere. Ananasfrugten stammer fra Brasilien og indeholder det proteinspaltende enzym bromelain, som gør, at saften er særdeles velegnet til at marinere kød. Bromelain nedbryder proteiner på kødets overflade, så smagsstoffer kan trænge ind i kødet. Derudover er rå ananasfrugt en god kilde til mangan og C-vitaminer.

Anvendelse

Ananas kan spises frisk eller tilberedes. Bland den i din frugtsalat for det eksotiske pift. Brug ananasstykker i varme, krydrede retter med fx kokosmælk og karry for både sødme og syrlighed. Det kan være lidt besværligt at skrælle en ananas. Den enkleste metode er at skære frugten i skiver og derefter skære skrællen af skiverne med en skarp kniv.

Opbevaring

Ananas skal opbevares ved stuetemperatur. En moden ananasfrugt har kun få dages holdbarhed. Har du taget hul på den, kan du gemme resten i køleskabet – men kun en dag eller to, da den får køleskader og bliver brun.