Aubergine 1 stk. Squash, auberginer og græskar Madkurven.dk
Aubergine 1 stk.
18,00 kr. Tilføj til kurv

Aubergine 1 stk.

18,00 kr.

Sindssyg smuk grøntsag med sin dybe, lilla farve og blanke skind, men sørgeligt undervurderet i køkkenet. Aubergine kan ikke spises rå; tilberedt bliver det hvide kød fyldigt og blødt – og så kan man lave aubergine med et snuptag, modsat hvad mange måske tror.

Du kan se flere varer under andet grønt ved at klikke her

Hvad er aubergine?

Sindssygt smuk grøntsag med sin dybe, lilla farve og blanke skind, men sørgeligt undervurderet i køkkenet. Aubergine kan ikke spises rå; tilberedt bliver det hvide kød fyldigt og blødt – og så kan man lave aubergine med et snuptag, modsat hvad mange måske tror. Den mørkviolette ovale aubergine er mest kendt, men auberginer findes også i kuglerunde og i farverne lyslilla, hvide og gule.

Auberginen bruges ofte i det sydlandske køkken, hvor grønsagens bløde kød enten bages, moses eller noget tredje.

Anvendelse

Gode i ovn- og gryderetter som de kendte klassikere ratatouille og moussaka. Skær auberginer i skiver, drys med salt og lad trække 10 min. Skyl, tør og pensl dem med olie og steg skiverne møre ved svag varme. Mariner dem i fx olivenolie, citronsaft, krydderurter og hvidløg, og du har et herligt tapas tilbehør – lunt som koldt. Du kan også bage auberginer ved 180 grader i 30 minutter. Flæk og skrab kødet ud. Rør det med olivenolie, krydderurter og citronsaft – dejligt tilbehør til kylling eller kalvekød. Skal der kræses for den lille fede, skal der laves auberginekaviar. Bag din aubergine, og skrab kødet ud. Mos med olivenolie, krydderurter og – her kommer tricket – bland med 5 østers inkl. østersvandet. Du har nu en genial salsa til stegt eller bagt fisk.

Opbevaring

Auberginer kan opbevares både på køl og ved stuetemperatur – holdbarheden er dog længst ved en temperatur omkring 8 grader og ved høj fugtighed, hvor de kan holde sig i 4-6 dage. Prøv så vidt muligt af undgå stød og kontakt med grønt og frugt, der producerer ethylen, fx æbler og tomater.