Hvad er bagekartofler?
Bagekartofler har længe været populært tilbehør til mange forskellige retter.
Kartofler tilhører natskyggefamilien og er i familie med aubergine og tomater. Kartoffelplanten er en urteagtig plante med opret vækst. De grønne blade sidder spredt, og blomsterne er violette eller hvide og sidder i små kvaste. Men det er knoldene, som dannes for enden af bladstænglerne under jorden, som bliver til spiselige kartofler.
Kartofler er sunde, mættende og klimavenlige.
Anvendelse
De bagte kartofler har et potentiale, der gør dem egnede til bl.a. Pommes Anna, som ingrediens i en lækker tærte eller som en kraftig kartoffelmos med wasabi. Er du til de traditionelle bagekartofler med fyld, kan du eksperimentere med forskellige spændende ingredienser.
Opbevaring
Kartofler opbevares bedst køligt, tørt og mørkt. Normalt vil det bedste sted være i køleskabet ved 4 til 6 grader. Har man mulighed for at opbevare kartoflerne i et køligt og tørt rum, hvor de står i en papkasse eller papirspose, som ikke er lufttæt, er det ideelt. Kartofler tåler ikke frost. Kartofler “ånder” under lagring, og hvis temperaturen kommer under 3 grader, stopper respirationen. Stivelsen i kartofler omdannes til sukker under lagring, og det kan gå ud over kvaliteten, for hvis respirationen er gået i stå, forbrændes sukkeret ikke, og kartoflen får en sødlig og vandet smag. Kartofler spirer og bliver hurtigt runkne og tørre, hvis de opbevares over 7 grader.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.