Bananer 1 stk. Eksotiske frugter Madkurven.dk
Bananer 1 stk.
3,00 kr. Tilføj til kurv

Bananer 1 stk.

3,00 kr.

Bananer er en af de ældste dyrkede planter i verden og er i dag så udbredt, at den som afgrøde kun bliver overgået af hvede, ris og majs.

Du kan se flere varer under bananer ved at klikke her

Hvad er bananer?

Bananer er en af de ældste dyrkede planter i verden og er i dag så udbredt, at den som afgrøde kun bliver overgået af hvede, ris og majs. Faktisk spises der på verdensplan over 100 milliarder bananer om året. Banan indeholder en kombination af stoffer, som hjælper kroppen med at danne serotonin. Det er et signalstof, der fortæller vores hjerne, at vi er ovenpå og har det godt, og som f.eks. også findes i lykkepiller. Derudover er de fyldt med energi, hvilket er grunden til, at man så tit ser idrætsudøvere spise bananer. En moden banan har en gul skal, en sød smag og en blød konsistens.

Anvendelse

Banan spises oftest friske, men indgår også i frugtsalater, kager og desserter. Som varm dessert kendes bedst stegt banan med brun sukker samt bananer, der grilles eller bages i skallen og flækkes. Banan, der steges og bages, får en slimet konsistens – derfor er de nok lækrest i frisk tilstand i frugtsalater osv. – desuden i kager og brød, hvor de bidrager til en saftig og blød konsistens og god holdbarhed. Syre, som limesaft, appelsin og ananas, klæder banansmag.

Opbevaring

Bananen skal ikke opbevares i køleskabet, da de bliver sorte og overmodne på få dage.

Yderligere information

Vægt 0,1 kg