Hvad er basilikum?
Duften af basilikum fremtryller uvilkårligt et billede af Sydeuropas sol og varme, og er med tiden blevet nærmest synonym med det italienske køkken. Det er en af de mest anvendte krydderurter i verden og findes i mange forskellige udgaver og farver. Den sort Madkurven forhandler er af sorten Genovese, også kendt som almindelig basilikum.
Det har i flere kulturer et skær af mystik over sig. Navnet kommer af det græske basilikon, der betyder kongelig.
Anvendelse
Her bruges den i et væld af pizza- og pastaretter, i forskellige tomatsaucer, i grønsags-, kød- og fiskeretter og ikke mindst i den klassiske pesto. Herudover kan du selvfølgelig også anvende den i forskellige grønne salater, hvor den tilføjer en frisk smag eller fint hakket vendt i couscous og andre korsalater. Når krydderurten bruges i varme retter, skal den først tilsættes til sidst, da varmen ellers ødelægger duft og smag.
Opbevaring
Afskåret basilikum skal opbevares i plastpose i køleskabet og spises inden for et par dage.