Blåbær 1 bk 125 gr PER Bær Madkurven.dk
Blåbær 1 bk 125 gr PER
25,00 kr. Tilføj til kurv

Blåbær 1 bk 125 gr PER

25,00 kr.

Ifølge sundhedscoachen, Chris Macdonald, er blåbær kongen af superfoods og bør derfor spises jævnligt. Og så smager de jo godt.

Du kan se flere varer under bær ved at klikke her

Hvad er blåbær?

Et af de helt store frugt hits, indenfor de seneste år er blåbær. Årsagen til dette skal blandt andet findes i deres store indhold af gavnlige stoffer, som f.eks. antioxidanter og vitaminer, bl.a. C-vitamin. Ifølge sundhedscoachen, Chris Macdonald, er blåbær kongen af superfoods og bør derfor spises jævnligt. Og så smager de jo godt. Der findes omkring 450 forskellige sorter . I Danmark forbinder de fleste blåbærret, med de bær som man kan finde voksende vildt rundt omkring i landet. Disse har blåt frugtkød og en meget intens smag. Overfladen har et nærmest sølvagtigt skær, fordi bærret er dækket af et vokslag, som er en naturlig beskyttelse. Desværre egner denne type af bær sig ikke dyrkning. I stedet dyrker man de såkaldte “amerikanske blåbær”, hvor bærene vokser klaser og kan høstes med maskiner. Disse bær har et hvid-grønt frugtkød og er en anelse mindre intense i smagen, end de vildt voksende. De “amerikanske” dyrkes mange forskellige steder i verden og derfor er det muligt at købe dem året rundt.

Anvendelse

De kan bruges på mange forskellige måder, i salater, desserter, smoothies og bagværk eller de kan spises som de er. Du kan også bruge bærret på ostebordet i stedet for vindruer.

Opbevaring

Opbevares i køleskabet i 5-7 dage.