Bøgehatte Champignon 1 bk 150 gr KIN Svampe Madkurven.dk
Bøgehatte Champignon 1 bk 150 gr KIN
17,00 kr. Tilføj til kurv

Bøgehatte Champignon 1 bk 150 gr KIN

17,00 kr.

Bøgehatte Champignon

Du kan se flere varer under svampe ved at klikke her

Hvad er bøgehatte?

Bøgehat er en asiatisk spisesvamp der i de senere år er blevet dyrket og solgt i Danmark. Svampearten stammer fra Østasien, hvor den er blevet dyrket i århundreder. Hatten er gråbrun mens lameller og stok er hvide. Bøgehatte er en køn, lille svamp med mild og nøddeagtig smag. Den vokser i klynger af kompakte 2-5 cm høje hvide stængler med små lysbrune eller hvide hatte. Holder sig godt samlet i retter, derfor er den fantastisk at stege hel.

Bøgehat har en ganske mild nøddeagtig smag og er meget sprød selv efter tilberedning. Hele svampen kan anvendes – stokken smager ligeså godt som selve hatten.

Anvendelse

Før tilberedning skæres bunden af, så bøgehattene kan deles enkeltvis ved foden. Den er god til vildtkød, fisk og skaldyr, supper, stuvninger og saucer.

Opbevaring

Opbevar svampe i en papirspose eller anden luftgennemtrængelig beholder i køleskabet. Svampe kan fryses, men du skal først skære svampene i skiver eller grove stykker og blanchere dem i ca. 2 minutter. Frys svampene i en frysepose eller anden beholder. De frosne svampe kan holde sig op til 1 år i fryseren. Svampene ændre farve og tekstur ved frysning og er derfor bedst egnet i gryderetter eller lignende. Svampe kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder i køkkenskabet.

6-8 dage ved 2-6 grader

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.