Hvad er bredbladet persille?
Bredbladet persille stammer fra Sydøsteuropa, men har været populær i Nordeuropa, siden Middelalderen. Persille kan kaldes Danmarks uofficielle nationalkrydderi og har en aromatisk kraftig duft og smag. Det er den urt der dyrkes mest af i de Nordiske lande. Der findes to typer bladpersille; kruspersille og bredbladet persille. Denne persille har en anelse kraftigere smag, pga. højere indhold af essentielle olier. Den Indeholder blandt andet betacaroten, A-vitamin, C-vitamin, kalium, magnesium, jern og en del kostfibre. Denne variant af persille har i modsætning til den velkendte kruspersille helt glatte blade. Smagen er karakteristisk og kraftig.
Husk altid at skylle dine friske krydderurter grundigt før brug.
Anvendelse
Persille kan bruges som krydderi i mange forskellige retter. Du kan både anvende krydderurten i varme retter og som drys over maden. Brug persillen til pestoer, marinader og salater.
Opbevaring
Opbevar den bredbladet persille i en plastpose- eller bøtte i køleskabet. Her kan den holde sig i ca. 6-7 dage.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.