Champignon 250 gr/bk Dansk Svampe Madkurven.dk
Champignon 250 gr/bk Dansk
21,00 kr. Tilføj til kurv

Champignon 250 gr/bk Dansk

21,00 kr.

Champignon 250 gr/bk Dansk.

Du kan se flere varer under svampe ved at klikke her

Hvad er champignon?

Den almindelige hvide dyrkede champignon har en rund hat og en kort stok, der ender i en knoldet rod. Under hatten sidder lamellerne mere eller mindre skjult, men de bliver tydeligere, når champignonen bliver ældre, fordi hatten bliver mere flad. Både hat og stok er hvid. Det er den mest almindelige blandt de spiselige svampe. Botanisk set er champignon en sporeplante og ikke en grønsag, selv om den kulinarisk bruges som en grønsag. Champignoner fås hele året rundt, men er mest smagfulde i sensommeren og om efteråret.

Den vokser vildt i skove og på marker mange steder rundt om på kloden og har været indsamlet til spisebrug siden oldtiden. Champignonen har en skærmformet, hvid hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig. Champignon har en fyldig smag. Den har et højt indhold af proteiner, vitaminer og mineraler.

Anvendelse

Champignon har en mild svampesmag. De kan anvendes friske i salater og som fyld i sandwich og lignende. Kan tilsættes sammenkogte retter, bruges som fyld i omeletter, pateer og pizzaer og indgå i supper og saucer. Desuden er ristede champignoner og sprødt bacon klassisk tilbehør til lun leverpostej på frokostbordet.

Champignon er fortrinlige til mange vegetariske retter, til pasta, som svampesuppe eller på ristet brød som en lille tapas. Er gode i gryderetter med kød, i saucer eller sauteret på panden og vendt med fx feldsalat.

Opbevaring

Champignon har det bedst koldt. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de kan holde sig i ca. en uge.