Champignon Rodskårne Fine 2,5 kg HOL Svampe Madkurven.dk
Champignon Rodskårne Fine 2,5 kg HOL
95,00 kr. Tilføj til kurv

Champignon Rodskårne Fine 2,5 kg HOL

95,00 kr.

Champignon rodskårne er den mest almindelige blandt de spiselige svampe. Champignon har en mild svampesmag.

Du kan se flere varer under svampe ved at klikke her

Hvad er champignon rodskårne?

Champignon rodskårne er den mest almindelige blandt de spiselige svampe. Botanisk set er champignon en sporeplante og ikke en grønsag, selv om den kulinarisk bruges som en grønsag. Champignoner fås hele året rundt, men er mest smagfulde i sensommeren og om efteråret. De rodskårne champignoner hos Madkurven får du uden rod, så du bare skal børste det sidste jord af svampen inden brug.

Den almindelige hvide dyrkede champignon har en rund hat og en kort stok, der ender i en knoldet rod. Under hatten sidder lamellerne mere eller mindre skjult, men de bliver tydeligere, når champignonen bliver ældre, fordi hatten bliver mere flad. Både hat og stok er hvid. Diameteren på en champignon kan variere fra få millimeter til fem centimeter.

Champignon har været indsamlet i naturen siden oldtiden. I 1700-tallet begyndte den erhvervsmæssige dyrkning af champignon i Frankrig, og i Danmark begyndte vi 100 år senere, men først fra 1950’erne kom der rigtig gang i dyrkningen herhjemme.

Champignon rodskårne er fedtfattig, men rig på kostfibre og vitaminerne B2-, niacin og pantotensyre samt mineralerne selen, kobber, jod og kalium.

Anvendelse

Champignon har en mild svampesmag. De kan anvendes friske i salater og som fyld i sandwich og lignende. Kan tilsættes sammenkogte retter, bruges som fyld i omeletter, pateer og pizzaer og indgå i supper og saucer. Desuden er ristede champignoner og sprødt bacon klassisk tilbehør til lun leverpostej på frokostbordet.

Tip: Lad være med at skylle dine champignoner. Børst dem med en pensel eller tør dem af med køkkenrulle. Det hjælper til at bevare svampesmagen og teksturen.

Opbevaring

Champignon har det bedst koldt. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de kan holde sig i ca. en uge.

 

2,5 kg fra Holland.