Rød chili 1 stk HOL Peberfrugt og chili Madkurven.dk
Rød chili 1 stk HOL
4,00 kr. Tilføj til kurv

Rød chili 1 stk HOL

4,00 kr.

Denne chili er mild chili og anvendes mest som krydderi. Chilipeber giver en hot eller brændende smag og er velegnet til sammenkogte retter med eller uden kød.

Du kan se flere varer under chili ved at klikke her

Frisk rød chili

Rød chili er kendetegnet ved, at det er en mild chili og den anvendes faktisk mest som krydderi til dine retter. Verden kan mere eller mindre opdeles i to folkeslag: Med og uden chili. Men fortvivl ikke, du kan lære at elske det spicy liv. Der findes chilier så milde, at de kan serveres som snack for børn; og der findes chilier så stærke, at de kan slå en voksen mand ihjel.

Hvordan anvender du din røde chili?

Der findes tusindvis af chilisorter i et utal af størrelser, farver og smagsstyrke, men man skal være vant til at spise chili for at kunne smage forskel. I begyndelsen vil al chili blot smage stærkt. Men får du smag for chili, er det sjovt at eksperimentere med de fine smagsnuancer. Chili smager også forskelligt i frisk eller tørret form. Som regel er chilierne stærkere, jo mindre de er. Og de modne røde eller gule chilier er ofte mindre stærke end de grønne, umodne, fordi de har en sødme.

Friske chilier kan med fordel anvendes rå i salater, eller de kan tilsættes wokretter. De bruges især meget i thaimad og mexicansk mad, fx chili con carne. Brug også chili i sammenkogte retter, da det giver retterne noget bid.

Prøv dig frem, men forsigtigt! Når du har snittet friske chilier, skal du huske at vaske dine fingre med det samme. Chilisaft i øjet eller i mundvigen gør rigtig ondt. Størstedelen af det stærke stof sidder i frøstolen, hvor frøene sidder. Kan du ikke få det hot nok, lader du derfor blot frøene sidde, når du snitter din chili.

Opbevaring af rød chili

Friske chilier holder sig bedst i køleskab. Pak dem ind i køkkenrulle, og put dem i en lufttæt beholder – så kan de holde sig friske i 1-2 uger uden at blive bløde.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.