Det 3. krydderi 150 g

15,00 kr.

Det 3. krydderi

Ikke på lager

Giv besked når varen igen er på lager

Hvad er det 3. krydderi?

Det 3. krydderi er en smagsforstærker, der er fremstillet af mononatriumglutamat. Der er derfor ikke tale om et krydderi men et tilsætningsstof under betegnelsen E21. Oprindeligt blev tilsætningsstoffet brugt i japansk og kinesisk madlavning, men i dag findes det overalt i verden i industrielt forarbejdede fødevarer.

Smagen af det 3. krydderi kaldes ‘Umami’

Smagen af umami

Umami er menneskets 5. grundsmag efter salt, surt, sødt og bittert. Som begreb stammer umami oprindeligt fra Japan og betyder ‘velsmag’.  Umami er ikke en smag, der er kunstigt fremstillet, men en smag, der kan opnås i fødevarer når rette mængde syre er tilstede. Syrerne der kan opnå umamismagen er glutaminsyre, guanylsyre og inosinsyre. Inosinsyre er tilstede i meget kød, hvilket også er derfor at umami misvisende har fået betegnelsen ‘smagen af kød’. De andre syrer findes i både vegetabilske og animalske fødevarer som ost, tomat og svampe. Derfor kan umamismagen også opnås ved at kombinere fødevarerne i forskellige retter. Hvis du laver en hjemmelavet basilikumspesto vil kombinationen af frisk basilikum, olivenolie, hvidløg, pinjekerner og en god parmesanost give den perfekte umamioplevelse. Umami giver udover en fuldendt smagsoplevelse også en større mæthedsfølelse.

Find vores øvrige udvalg af krydderier her.