Estragon frisk 1 bdt ISR Krydderurter, skud og spirer Madkurven.dk
Estragon frisk 1 bdt ISR
26,00 kr. Tilføj til kurv

Estragon frisk 1 bdt ISR

26,00 kr.

Estragon er urt, hvor man anvendes bladene. Meget aromatisk og dominerende smag. Bruges til kål retter, vildretter og syltning.

Du kan se flere varer under krydderurter ved at klikke her

Hvad er estragon?

Smagen af estragon kender vi især fra de franske saucer: Bearnaisesauce og tartaresauce. Bladene er meget aromatiske med en ret dominerende lakridslignende smag, der minder om anis.

Den vokser vildt i Østeuropa, Sibirien og Vestamerika, men den har bredt sig til det meste af Sydeuropa. Både den franske og den tyske estragon er afarter af den russiske, der vokser vildt på de russiske stepper. I Frankrig er den franske estragon dronningen over alle krydderurter. Navnet stammer fra fransk, og det latinske navn dracuncullus betyder drage eller slange. Den kan hentyde til den kraftige smag eller måske de slangelignende rødder på planten.

Anvendelse

Bearnaisesauce, tataresauce, kryddersmør og kryddereddike, grillmad. Som krydderi har urten den gode egenskab, at den brugt med måde understreger andre ingrediensers smag i maden. Prøv at krydre en ovnkylling med et par friske blade, finthak lidt estragonblade i en tomatsalat eller sæt en kvist på spyd sammen med kødstykker til grillen. Estragon kan finthakkes og blandes i urtesalt eller i kryddersmør, eventuelt sammen med basilikum og hvidløg. Desuden anvendes estragonkviste i estragoneddike, som kan bruges til salatdressinger og saucer. Krydderurten indgår også i forskellige krydderurteblandinger, som Fines herbes og Bouquet garni..

Opbevaring

Afskåren estragon opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Urten kan også fryses. Skyl og hak den inden frysning.