Fennikel 1 stk.
Fennikel 1 stk.
10,00 DKK Tilføj til kurv

Fennikel 1 stk.

10,00 DKK

Fennikel stammer oprindeligt fra Balkanhalvøen. Det er en hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien, hvis bladskeder er kraftigt opsvulmede med en dildagtig top. Fennikel har en dejlig markant lakridsagtig smag og er en gedigen smagsgiver i køkkenet i både rå og tilberedt tilstand.

Du kan se flere varer under andet grønt ved at klikke her

Hvad er fennikel?

Fennikel stammer oprindeligt fra Balkanhalvøen. Det er en hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien, hvis bladskeder er kraftigt opsvulmede med en dildagtig top. Den har en dejlig markant lakridsagtig smag og er en gedigen smagsgiver i køkkenet i både rå og tilberedt tilstand.

I Italien er en gammel klassiker med fennikel at dampe dem møre, hvorefter de gratineres med parmesan under grill i ovn. På danske restauranter er fennikelklassikeren at skære gennemsigtigt tynde skiver af fennikel som marineres i olivenolie, citron og dild samt havsalt.

Den er desuden rig på A-, B- og C-vitamin.

Anvendelse

Kan snittes fehårstyndt på pålægsmaskine eller mandolinjern og bruges rå i salater, som når man laver råkost af hvidkål. I rå tilstand ynder fennikel at få følgeskab af tern af abrikoser, blommer, ristede nødder og en god stærk og syrlig oliedressing. Bruger du grøntsagen i varme retter, kan den bruges som sommerens ”rodfrugt” i tern i gryderetter, let dampet og marineret som følge i pastaretter. Friskdampede tern af fennikel er også eminent vendt i couscous og bulgur. Også godt tilbehør til fisk.

Opbevaring

Fenniklen kan holde sig et par dage ved køkkentemperatur og op til tre uger i køleskab. Pak dine små knolde i en lufttæt beholder, så holder den sig frisk og sprød.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Fennikel 1 stk.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *