Pladsholder
Fersken 1 stk SPA
2,50 DKK Tilføj til kurv

Fersken 1 stk SPA

2,50 DKK

Fersken er i familie med de andre stenfrugter: Abrikos, nektarin, blomme etc. Nektarin er ikke en frugt for sig, men blot en fersken med glat skind. I alt findes der over 3.000 ferskensorter.

Du kan se flere varer under eksotiske frugter ved at klikke her

Hvad er fersken?

Fersken er i familie med de andre stenfrugter: Abrikos, nektarin, blomme etc. Nektarin er ikke en frugt for sig, men blot en fersken med glat skind. I alt findes der over 3.000 ferskensorter.

I Danmark ser vi mest ferskner med stærkt gult kød, men der findes også typer med bleggult, næsten hvidt kød.

Ferskner stammer fra Kina. De ferskner, vi får i Danmark, stammer især fra Sydeuropa og Sydamerika. Det rosa til orange, dunede skind på en moden fersken har givet navn til udtrykket ”ferskenkind”, der betegner ungdom og ynde.

Ferskner har et højt indhold af C-vitaminer og mineraler.

Anvendelse

I ferskenens sten ligger et mandellignende frø. Frøet indgår i industrien sammen med abrikoskerner som mandelerstatning, bla. i forbindelse med fremstilling af billig marcipan. Ferskner spises oftest friske, men kan også bruges i mange desserter og kager, fx i den klassiske peach melba, som er en pocheret fersken, serveret med vaniljeis og frisk hindbærsauce. Desserten blev kreeret i 1892 af Auguste Escoffier til ære for den berømte, australske sanger Nellie Melba. Modne ferskner er desuden lækre i frugtsalater og sammen med dessert-skimmeloste eller i en tomatsalat.

Opbevaring

Ferskner opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig til 14 dage. Hvis de opbevares ved stuetemperatur på køkkenbordet er holdbarheden noget kortere, ca. 4 dage. Nektariner kan fryses som kompot eller puré.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.