Figen 1 stk ISR Eksotiske frugter Madkurven.dk
Figen 1 stk ISR
10,00 kr. Tilføj til kurv

Figen 1 stk ISR

10,00 kr.

Figen er en frugt. Figner kan spises både friske og tørrede. De smager sødt og kan bruges i mange desserter. En moden figen er mørkegrøn eller blåviolet.

Du kan se flere varer under eksotiske frugter ved at klikke her

Hvad er en figen?

Friske figener er en  pæreformet frugt, som er på størrelse med en clementin. Friske figner er enten grønne eller lilla og en smule rynket. Skallen er blød og indeni er en masse af frugtkød med klæbrige kerner. Skallen kan sagtens spises, men mange foretrækker ikke at gøre det.

Mange betragter figen som en sensuel spise, og det er da også en særlig og sanselig oplevelse at sætte tænderne i den grønlilla frugt.

Et hvidt pudderlag udenpå friske figner er ikke mug men frugtsukker, der trækker ud. Det er en helt normal proces. Umodne figner indeholder en hvid, mælket saft, som irriterer huden og er bitter.

Figner er meget næringsrige på grund af et højt indhold af kulhydrater (ca. 286 kcal i 100 gram) og indeholder en del magnesium og kalium.

Smagen er meget sød og honningagtig.

Anvendelse

Grundet den søde og honningagtige smag, fungerer friske figner med spegeskinke som forret, i salat og på osteanretninger. Du kan også med fordel bruge dine friske figner som topping til din morgenmad som f.eks. havregryn, havregrød eller yoghurt.

Opbevaring

Friske figner kan holde sig få dage i køleskabet og skal derfor spises umiddelbart efter køb.

Fragt og levering

Levering onsdage og fredage imellem 11:00 og 17:00

Vi pakker alle ordre tirsdag og torsdag formiddag, det betyder at du kan vælge levering den efterfølgende dag enten onsdag eller fredag. Deadline for bestilling til den efterfølgende dag er derfor tirsdag og torsdag morgen kl. 06.00.

Friske varer på køl

For at råvarerne holder sig friske, og ikke bliver udsat for svingende temperatur, vedlægger vi et køleelement i pakken. Det betyder også at varerne er friske og sprøde uanset om du er hjemme på leveringstidspunktet eller ej, indenfor den samme dag.

Levering til hele landet

Vi giver fri fragt ved køb over 500 kr., ellers koster det 69 kr. i det meste af landet – er du bosat i Madkurven.dks lokalområde, tilbyder vi levering til 25 kr., da vi kan leverer i egne biler. Læs mere om vores lokal levering lige her.