Røgvare  17 varer

Filtre

Vi har udvalgt og håndplukket en række lækre og smagsfulde røgvare produkter fra både laks, makrel, sild og ål.
Der er mange serveringsmuligheder med røgvare, og de passer både til kolde og varme retter, samt til forret og lette hovedretter. Prøv eventuelt at pluk dine røgvarer og rør med en lækker cremefraiche, lidt salt og peber, samt dine yndlings krydderurter. Spis på et stykke ristet brød, eller i en salat.

Tilbage i tiden røg man sit kød og i særdeleshed også fisk, for at opnå en meget længere holdbarhed og for at undgå harskning . Det blev gjort da man dengang ikke havde de samme muligheder for at opbevarer sine madvarer på, som vi kan idag. Der er blevet fundet røg ovne helt tilbage fra oldtiden, så man ved det er en gammel tradition.

Når fisken røges, betyder det at noget af vandet fordamper, og alt afhængig af hvor længe fisken bliver røget vil der være mere svind af vand. Der bruges også ofte forskellige træsorter i form af enten spåner eller savssmuld, til rygningen. De forskellige træsorter bidrager med hver sin unikke smag.
Både svind af vand, den proces som sker og røgen i sig selv, er med til at skabe den vidunderlige smag man opnår ved røgvare.

Der findes forskellige metoder ved røgning af fisk, og det kommer meget an på den temperatur der bliver brugt under røgningen. Det vi som oftest støder på idag er varmrøgning hvor temperaturen ligger imellem 45 til 80 grader, og koldrøgning hvor temperaturen ligger imellem 15 til 25 grader.