Røgvarer

Vi har udvalgt og håndplukket en række lækre og smagsfulde røgvareprodukter fra både laks, makrel, sild og ål.
Der er mange serveringsmuligheder med røgvarer, og de passer både til kolde og varme retter, samt til forret og lette hovedretter. Prøv eventuelt at pluk dine røgvarer og rør med en lækker cremefraiche, lidt salt og peber, samt dine yndlingskrydderurter. Spis på et stykke ristet brød, eller i en salat.

Tilbage i tiden røg man sit kød og i særdeleshed også fisk, for at opnå en meget længere holdbarhed og for at undgå harskning . Det blev gjort, da man dengang ikke havde de samme muligheder for at opbevare sine madvarer, som vi kan i dag. Der er blevet fundet røgovne helt tilbage fra oldtiden, så man ved, at det er en gammel tradition.

Når fisken røges, betyder det at noget af vandet fordamper, og alt afhængig af hvor længe fisken bliver røget, vil der være mere svind af vand. Der bruges også ofte forskellige træsorter i form af enten spåner eller savsmuld til røgningen. De forskellige træsorter bidrager med hver sin unikke smag.
Både svind af vand, den proces som sker og røgen i sig selv, er med til at skabe den vidunderlige smag, man opnår ved røgvarer.

Der findes forskellige metoder ved røgning af fisk, og det kommer meget an på den temperatur, der bliver brugt under røgningen. Det vi som oftest støder på i dag er varmrøgning hvor temperaturen ligger imellem 45 til 80 grader, og koldrøgning hvor temperaturen ligger imellem 15 til 25 grader.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.