Frisk gurkemeje 500gr Andet grønt Madkurven.dk
Frisk gurkemeje 500gr
110,00 kr. Tilføj til kurv

Frisk gurkemeje 500gr

110,00 kr.

Frisk gurkemeje er et krydderi, der mest bruges til at farve maden, da det har en stærk gul farve. Det kan rives og bruges i stedet for stødt gurkemeje.

Du kan se flere varer under andet grønt ved at klikke her

Hvad er frisk gurkemeje?

Frisk gurkemeje er et krydderi, der mest bruges til at farve maden, da det har en stærk gul farve. Gurkemeje kaldes også indisk safran på grund af den gule farve.

Gurkemejeplanten er i familie med ingefær, men den har en mildere mere blomstret smag. Den vokser vildt i Sydøstasien, og er et meget brugt krydderi i Indien. Herhjemme kender vi den mest i tørret form, hvor den indgår i blandingskrydderiet karry og er med til at give den gule farve. Men den kan meget mere end det.

Gurkemeje har ikke nogen særlig stærk krydret smag, men er ret neutral, let bitter. Krydderiet bruges meget i indiske retter og thaimad. Det bruges blandt andet til at farve almindelige løse ris gule.

Anvendelse

Gurkemeje indgår i blandingskrydderiet karry og i sennepskrydderier. Gurkemeje kan bruges som en billig erstatning for det meget dyre safran.

Knoldene har en blomsteragtig duft og smager af mere end pulveret. Frisk gurkemeje kan rives og bruges i stedet for stødt gurkemeje.

Regn med at en teskefuld stødt gurkemeje svarer til cirka 2,5 cm frisk rod. Kom det fintrevne gurkemeje i retten, efter at de tørrede krydderier er brændt af i olie, men før kød og grøntsager tilsættes.

Opbevaring

I en lufttæt beholder holder en frisk gurkemeje sig et par uger i køleskab. Du kan også fryse hele knolde ned til senere brug.