Granatæble 1 stk TYR Eksotiske frugter Madkurven.dk
Granatæble 1 stk TYR
18,00 kr. Tilføj til kurv

Granatæble 1 stk TYR

18,00 kr.

Granatæble har en læderagtig frugtskal, som gemmer på kerner indkapslet i rødt, saftigt frugtkød.

Du kan se flere varer under eksotiske frugter ved at klikke her

Hvad er granatæble?

Granatæble er en lækker og lidt eventyrlig spise. Granatæblet har altid været forbundet med stor sanselighed og frugtbarhed. Granatæblets egentlige oprindelse er lidt usikkert, men man hælder til den opfattelse, at den oprindeligt stammer fra Iran eller Afghanistan. Dog har den også været at finde i Middelhavslandende gennem flere tusinder af år.

Granatæble har en læderagtig frugtskal, som gemmer på kerner indkapslet i rødt, saftigt frugtkød. Granatæblets kernerne indeholder vitaminerne C og K og folat og har en frisk, let syrlig smag.

Anvendelse

Kernerne kan bruges som de er i råkost eller salat, tilsættes i yoghurt eller drysses på krydrede kødretter. Saften af granatæble kernerne kan endvidere bruges som sorbet og lignende.

Du kan også med fordel spise dine granatæblekerner som en lækker snack.

Halver æblet på midten. Stik ikke kniven hele vejen igennem, men skær ligesom et snit hele vejen rundt. Vrid derefter de to dele fra hinanden. Tag nu en ske og slå med fast hånd på skallen af æblet, mens du holder det i hånden med snitfladen nedad. Frugtkernerne slås på denne måde løs og vil falde ned i din hånd. Hold en skål under, da granatæblet er en saftig sag. De sidste kerner kan du skrabe fri fra de hvide skillevægge med skeen.

Opbevaring

Æblet kan ligge i flere uger ved stuetemperatur, men frugtkødet indeni vil blive tørt og uspiseligt. Vil du spise dine granatæbler skal du gemme dem i køleskabet i en lufttæt beholder. Her kan de holde sig friske i et par uger.