Grøn chili 1 stk HOL Peberfrugt og chili Madkurven.dk
Grøn chili 1 stk HOL
4,00 kr. Tilføj til kurv

Grøn chili 1 stk HOL

4,00 kr.

Denne chili er mild chili og anvendes mest som krydderi. Chilipeber giver en hot eller brændende smag og er velegnet til sammenkogte retter med eller uden kød.

Du kan se flere varer under chili ved at klikke her

Hvad er grøn chili?

Grøn chili er mild chili og anvendes mest som krydderi. Mad krydret med grøn chili er kendetegnet ved, at det giver en mere eller mindre brændende eftersmag i munden og får sveden frem på panden hos de fleste. Trods disse lidt ubehagelige bivirkninger bliver det mere og mere populært at bruge chili også i vores nordiske madkultur. Nogle madeksperter anbefaler ligefrem, at chili erstatter peberet som basiskrydderi i maden.

Chilipeber er frugten af en plante i natskyggefamilien med det latinske navn, capsicum. I samme familie findes almindelig peberfrugt og paprika. I dag er chilipeber verdens mest dyrkede krydderiplante – opgjort efter vægt. Der er omkring 200 forskellige chilisorter, som har forskellig styrke, størrelse og udseende. De fleste chilier er 10-20 cm aflange frugter, der vokser på en cirka 1 meter høj plante. Frugterne er hule og har indeni nogle cellevægge med frø. Frugterne er grønne som umodne, men i takt med at de modner, skifter de farve til gul, rød, violet eller næsten sort – afhængig af sorten.

Anvendelse

Friske chilier kan anvendes rå i salater, eller de kan tilsættes wokretter. De bruges især meget i thaimad og mexicansk mad, fx chili con carne.

Opbevaring

Friske chilier holder sig bedst i køleskab. Pak dem ind i køkkenrulle, og put dem i en lufttæt beholder – så kan de holde sig friske i 1-2 uger uden at blive bløde.