Gulerødder 1 kg. Kartofler og rodfrugter Madkurven.dk
Gulerødder 1 kg.
10,00 kr. Tilføj til kurv

Gulerødder 1 kg.

10,00 kr.

Gulerødder 1 kg er gode på ethvert middagsbord eller i madpakken til børn og voksne. Gulerødder 1 kg er kilde til mange vitaminer, mineraler og fibre – og så er de billige!

Du kan se flere varer under gulerødder ved at klikke her

Hvad er gulerødder 1 kg?

Gulerødder 1 kg tilhører sellerifamilien og vokser vildt i Asien, Nordafrika og i store dele af Europa. Formen varierer: Nogle er aflange og tynde, andre er små og runde (karotter). Der er mange gode grunde til at bruge gulerod i dine opskrifter: gulerødder 1 kg er kilde til mange vitaminer, mineraler og fibre – og så er de billige!

Gulerødder indeholder masser af fibre, vitaminerne C og K og mineralerne kalium og mangan. Derudover indeholder rødderne betacaroten – et forstadie til A-vitamin.

De har et højt indhold af karotin, som vi i kroppen kan omdanne til A-vitamin. Karotinet kan oplagres i vores fedtvæv, beskytte huden og fremme den solbrune kulør.

Anvendelse

Gulerodsstave er gode på ethvert middagsbord eller i madpakken til børn og voksne. Skær dem i fine strimler eller tynde bånd. Det pynter også i salatskålen. Du kan også lave en råkost af revet gulerod, rosiner, nødder, hakket persille og citronsaft. Gulerødder kan koges til supper, steges i wokken, kommes i gryderetter, bages i ovnen eller dampes let.

Opbevaring

De opbevares bedst køligt og uden top. Nip toppen af og opbevar rødderne i en lufttæt beholder i køleskabet. Gulerødder med top har en kort holdbarhed og bliver slatne i løbet af nogle dage. Gulerødder uden top kan holde sig i 2-3 ugers tid.