Gurkemeje 70 g Diverse krydderier Madkurven.dk
Gurkemeje 70 g
15,00 kr. Tilføj til kurv

Gurkemeje 70 g

15,00 kr.

Gurkemeje stammer fra indien og bruges blandt andet som en populært kosttilskud. Det er et krydderi, der mest bruges til at farve maden, da det har en stærk gul farve.

16 på lager

Hvad er gurkemeje?

Gurkemeje stammer fra indien og er et krydderi, der mest bruges til at farve maden, da det har en stærk gul farve. Krydderiet kaldes også indisk safran på grund af den gule farve. Det gror vildt i Sydøstasiens skove, den trives i et tropisk, varmt og fugtigt klima. Indien er verdens største producent af krydderiet.

Gurkemeje fremstilles af roden fra en urteagtig staude, der er i familie med ingefær. Det forhandles mest i pulverform. Det fremstilles ved, at rodknoldene koges i flere timer og derefter tørres de, hvorefter de kan knuses til et orangegult pulver.

Anvendelse

Gurkemeje har ikke nogen særlig stærk krydret smag, men er ret neutral, let bitter. Krydderiet bruges meget i indiske retter og thaimad. Det bruges blandt andet til at farve almindelige løse ris gule. Det indgår i blandingskrydderiet karry og i sennepskrydderier. Det kan bruges som en erstatning for det meget dyre safran.