Havtorn 1 kg Frosne
Havtorn 1 kg Frosne
130,00 DKK Tilføj til kurv

Havtorn 1 kg Frosne

130,00 DKK

Havtorn er en nordisk vildtvoksende frugtbusk. Bærrene er lysegule til orangerøde stenfrugter på størrelse med ribs og solbær.

Du kan se flere varer under bær ved at klikke her.

Hvad er havtorn?

Havtorn er en nordisk vildtvoksende frugtbusk. Bærrene er lysegule til orangerøde stenfrugter på størrelse med ribs og solbær. De modner i september-oktober og bliver siddende på buskene til langt hen på vinteren til stor glæde for fuglene. Bærrene strutter af vitaminer og antioxidanter og er et frisk og syrligt “krydderi” i retter. Du kan selv plukke havtorn, da havtornebuske vokser i hele landet – dog oftest ude ved kysterne. Bærrene er i sæson fra august til oktober.

Bæret stammer oprindeligt fra Rusland og kaldes også for sibirisk ananas på grund af den eksotiske smag. Af andre navne som bruges om havtorn kan nævnes følgende: Sandtorn, strandpil, sandtidse, ørkenbusk, klintepil og klintetidse. I dag findes bærret vildtvoksende i store dele af verden, blandt andet langs den irske Atlanterhavskyst, i Centralasien og i det vestlige Kina. I Norden vokser havtorn langs kysterne. Den kræver lys og tåler både kraftig vind og saltsprøjt. Havtorn kan blive op til 3 meter høj, og den danner ofte et læhegn i klitterne.

Anvendelse

Havtornbær er små og besværlige at plukke. Dels fordi de er vanskelige at få fat i, da der er talrige og kraftige torne på grenene, og dels fordi bærrene nemt splatter ud mellem fingrene. Det er nok grunden til, at havtorn ikke dyrkes og anvendes kommercielt her i landet endnu. Men i Sverige dyrkes havtorn, som sælges fra små gårdbutikker. Bærret er også blevet kendt som en råvare, der anvendes af kokke, som eksperimenterer med konceptet: Ny Nordisk Mad. Havtorn anvendes til syltetøj, gele, saft og juice. Havtornsaft kan bruges i smoothies, sorbet eller andre desserter. Desuden bruges bærret i kryddersnaps. De friske bær har en syrlig, lidt skarp og meget frisk smag, der minder om passionsfrugt. Havtornbær rørt med sukker kan også bruges som rysteribs eller spises med græsk yoghurt rørt med lidt akaciehonning. Af de sorte kerner kan der presses olier, som anvendes i kosmetiske produkter, blandt andet cremer.

Opbevaring

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Havtorn 1 kg Frosne”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *