Helleflynder kendetegn
Helleflynderfilet kommer fra helleflynderen. Helleflynderen er den største fisk indenfor gruppen af fladfisk. Man kan kende en helleflyderen på at den er højrevendt og samtidig er en meget slank indenfor sin art, den har en hvid underkant. Helleflynderfilet er en fantastisk spise, og anses også som at være en prestigesfuldt fisk. Helleflynderen er en halvfed fisk, med en let sødelig smag, og kødet er hvidt og fast. På grund af kødets fasthed og filetens tykkelse er den let at håndtere og tilberede.
Helleflynder sæson
Det kan variere hvornår forskellige fisk er i højsæson. Nogle gange kan det være muligt at få fat på den bestemte fisk udenfor højsæsonen, og andre gange er det umuligt. Man opnår som oftest den største og bedste smagskvalitet hvis man vælger sin fisk indenfor højsæsonen. Du kan derfor med fordel vælge din fisk indenfor sæsonen, og få en større variation af fisk i løbet af året.
Helleflynderen er i højsæson fra august til januar, og du vil i disse måneder opnå den bedste smagskvalitet. Det er dog oftest muligt at få fat på helleflynderen hele året.
Helleflynderfilet tilberedning
Helleflynder er en halvfed fisk, som betyder at den ikke tåler en hård tilberedning, som en fed fisk gør. Helleflynderfilet er dog helt perfekt til mindre hårdere tilberedningsmetoder, som porchering, dampning, rygning og let ovnbagning.
Der er mange muligheder for tilberedning af helleflynderfilet, og den kan bruges til både kolde og varme retter. Server med lækre friske grøntsager og krydderurter
Opbevaring og frysning af helleflynderfilet
Hvis du opbevarer din ferske fisk ved 0-2 grader, kan den holde sig i 2-3 dage. Men eftersom mange køleskabe idag er sat til 3-5 grader, anbefaler vi at man tilbereder fisken indenfor 24 timer.
Det er muligt at fryse fersk fisk ned, og man opnår derved en holdbarhed på 2-3 måneder. Dog kan det påvirke smagen og strukturen af fisken.
Ernæring og sundhed
Helleflynderen er en halvfed fisk, og har en fedtprocent på 2-8% pr. 100 g.