Hvad er hovedsalat?
Hovedsalat er den mest kendte salat. Den skal have sprøde og saftige, lysegrønne blade, der skal danne et fast hoved. Hovedsalat er en grøn og mild salattype med et blødt bid.
Anvendelse
Rå, i grøn salat og på smørrebrød. Det tager særligt godt imod dressing. Hovedsalat er især populært til en salat med den klassiske mormordressing med fløde og citron.
De bløde blade er også gode i burgere, fordi de ikke tager for meget plads og giver en frisk smag til det samlede smagsbillede.
Opbevaring
Det bedste er at gøre salaten klar lige så snart du får den, dvs. tage bladene fra stokken, skylle dem grundigt og lade dem ligge lidt i vandet for til sidst at lade salatbladene dryppe godt af – brug evt. en salatslynge. Opbevar bladene i en lufttæt beholder i køleskabets grøntskuffe. Alternativet er at skylle salathovedet i hel stand og lade det “suge” lidt væde, afdryppe, og så i en lufttæt beholder på køl.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.