Kurv
Fragt fra 25,- / Fri over 500,- / Levering ons- og fredag
Hvad er fine og grove grøntsager

Hvad er fine og grove grøntsager?

Måske er du stødt på ordet fine-og grove grøntsager før? Anbefalingen er i hvert fald at ud af de 600 gram frugt og grønt vi skal spise dagligt, skal halvdelen være grove grøntsager.

Men, hvad er fine og grove grøntsager? Vi prøver at give dig overblikket herunder:

 

Hvad er grove grøntsager

Grove grøntsager er de grøntsager som indeholder store mængder af kostfibre. Overodnet er de fleste kåltyper, knolde og rodfrugter i kategorien “grove grøntsager” – men der er også andre grøntsager som man umiddelbart ikke ville forbinde med grov. Reglen for grove grøntsager er at de indeholder over 2 gram kostfibre per 100 gram.

Grove grøntsager er også mere mættende, end de fine grøntsager.

Her er et eksempel på grove grøntsager:

 

Hvad er fine grøntsager

Fine grøntsager, indeholder en mindre mængde kostfibre end de grove grøntsager. Reglen for fine grøntsager er at de indeholder mindre end 2 gram kostfibre per 100 gram. En lille huskeregel er at der i fine grøntsager ofte er et stort vandindhold.

Her er et eksempel på fine grøntsager:

Fordi at de grove grøntsager indeholder en mindre mængde kostfibre, betyder det selvfølgelig ikke at du helt skal skrotte de fine grøntsager. Udover kostfibre er der også mange mineraler og vitaminer i alle grøntsager, som er sunde og nødvendige for kroppen. Det er måske også lidt lækre at sætte tænderne i agurkestave og sprøde tomater, end en knoldselleri og et hvidkålshoved som snack i løbet af dagen.

Fordelagtigt kan du blande de fine og grove grøntsager i løbet af dine måltider på dagen. Brug både fine og grove grøntsager son middagssnack, og bland både grove og fine grøntsager i dine retter.

Vi håber du er blevet klogere på hvad fine og grove grøntsager er – men uanset hvad, så er de grøntsager, fine eller grove, du spiser altid sundere end dem du ikke får spist.

Velbekomme