Kurv
Fast fragt 95,- / Fri over 1000,- / Levering ons- og fredag
Hvordan ser man forskel på pastinak og persillerod

Hvordan kan man se forskel på pastinak og persillerod

Det kan ved første øjekast være svært at se forskel på pastinak og persillerod når man ikke ved hvad man kigger efter. Udover at smagen og konsistensen er meget forskellig fra hinanden, er der også noget helt andet du kan kigge efter uden at have dem i hånden.

Hvordan ser man forskel på pastinak og persillerod?

Pastinakken skal ned med nakken

Du ser forskel på pastinak og persillerod ved at kigge på toppen. Denne ældgamle huskeregel “pastinakken skal ned med nakken” kender dine bedsteforældre sikkert også. Pastinakkens top er nemlig sunket ned i roden, hvor persillerodens top står op. Med den huskeregel i baghovedet kan du helt sikkert se forskel på pastinak og persillerod næste gang!

Pastinak

Den rå pastinak, minder en anelse om selleri, og er en smule grov og skarp i smagen. Duften er meget karakteristisk og intens, ved tilberedning bliver pastinakken helt anderledes i konsistensen og smagen. Den er mere rund og nøddeagtig end i sin rå form.

Persillerod

Persilleroden er dog både rå og tilberedt mere blød i smagen, og har en gennemtrængende smag af persille. Pastinakken bliver dog lidt sødere tilberedt, og bevarer sin fasthed.

Hvordan man ser forskel på pastinak og persillerod kommer derfor an på toppen af rodfrugterne, og huskereglen kan du skrive dig bag øret, så glemmer du det næppe igen.