Hvad er en kantarel?
Kantareller er en populær spisesvamp, og den er eftertragtet blandt svampejægere, som indsamler dem fra midt i juli til først i november.
Almindelig kantarel har en tragtformet hat, der normalt er 1-6 cm i diameter. Hattens kant er bølget, hvilket tydeligt ses, når svampen betragtes fra siden. Farven varierer fra cremegul til gulorange. På undersiden ses lange, lamellignende ribber, der fortsætter ned ad stokken. Stokken har ofte en bøjet facon, og den er massiv og lysere end hatten. Duften minder om friske abrikoser.
Hvordan kan du bruge kantareller?
Rå kantarel har en bitter smag, der forsvinder ved tilberedning. Den bedste tilberedning for en kantarel er sautering i lidt smør eller olie på en varm pande. Vend hele tiden svampene, til de er svagt brune.
De stegte kantareller kan tilsættes fløde og serveres på et stykke brød, eller de kan kommes i en svampesauce eller stuvning. Ristede kantareller kan også serveres som tilbehør til kød- og fiskeretter eller tilsættes en risotto. Sauterede kantareller kan nedfryses til senere brug. Eventuelt kan man blende dem efter sautering og fryse de finthakkede svampe ned i en isterningebakke. Terningerne kan bruges som smagsgiver til sauce, bouillon og suppe, direkte fra fryseren.
Husk, at svampe ikke så godt tåler vand. Brug en børste eller en bagepensel til at fjerne evt. jord og snavs.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.