Kinakål 1 stk HOL Kål Madkurven.dk
Kinakål 1 stk HOL
25,00 kr. Tilføj til kurv

Kinakål 1 stk HOL

25,00 kr.

Kinakål er et super sprødt og meget saftigt kål med en sart smag. Bladene er brede med en bred stok i midten og en lysegrønne kruset top.

Du kan se flere varer under kål ved at klikke her

Hvad er kinakål?

Kinakål har et kålhoved på ca. 1 kg. Bladene er krusede og lysegrønne, stilken er hvid. Anvendes fortrinsvis rå i salater. Kålen er et super sprødt og meget saftigt kål med en sart smag. Bladene er brede med en bred stok i midten og en lysegrønne kruset top.

Kinakål er en forholdsvis ny afgrøde herhjemme, hvor den først blev dyrket i større stil i 80’erne. Efterspørgslen efter kålen er faldet i takt med, at der er kommet mange nye grønne salatsorter på markedet. Får kinakål rigeligt med næring og vand på marken, er det en forholdsvis nem og hurtigvoksende afgrøde.

Kålen indeholder bl.a. C- og A-vitamin, betacaroten, kalium og folat.

Anvendelse

Kinakål der er en bladkål, bliver af mange brugt som rå salat, men den egner sig faktisk bedst til at wokstege, lynstege eller dampe kort med østerssauce, tamari, hvidvin eller lys sherry, som man gør i det asiatiske køkken.

Kålen er på grund af sine sprøde blade velegnet til at tage med på picnic og skovtur. Bland en lidt sød yoghurtdressing, hæld dressingen i en skål, og læg snittet salat ovenpå. Så er det hele blandet, når I når frem. Kinakål kan fint erstatte hvidkål i råkostsalater. Kålen er velegnet som sprødt indslag i sandwich.

Opbevaring

Kålen skal opbevares i grøntsagsskuffen eller i en lufttæt beholder i køleskabet. Holdbarhed 1-2 uger.