Knoldselleri 1 stk HOL
Knoldselleri 1 stk HOL
15,00 DKK Tilføj til kurv

Knoldselleri 1 stk HOL

15,00 DKK

Knoldselleri har rund knold på 1/2 til 1kg trævleagtige rødder under knolden. Kan bruges sammen med kartofler og i gryderetter.

Du kan se flere varer under rodfrugter ved at klikke her

Hvad er knoldselleri?

Knoldselleri har rund knold på 1/2 til 1 kg trævleagtige rødder under knolden. Den kan variere i størrelse, men en gennemsnitlig knold er på størrelse med et lille hvidkålshoved. Det er en grøntsag og en af de gode danske rodfrugter, som har sæson efterår og vinter. Knoldselleri tilhører skærmblomstfamilien og er nært beslægtet med bladselleri. Det er roden (knolden), som anvendes i madlavningen, men blade og stilke (toppen) kan anvendes som suppevisk.

Anvendelse

Knoldselleriens karakteristiske smag kommer fra æteriske olier, og den kan virke ret dominerende i en ret. Det smager både sødt og bittert og af umami, som kaldes den femte grundsmag. Der er forskel på, om selleri spises rå eller tilberedt. I rå tilstand har selleri en skarp og bitter smag, mens den er mere sød og med umami-smag, når den er kogt, bagt eller stegt. En knoldselleri skal skrælles inden tilberedning.

Knoldselleri er en klassiker i supper og gryderetter, men den har mange anvendelsesmuligheder. Brug den i mos med kartofler, skær den i skiver, vend den i æg og rasp og steg den på panden eller bag den i ovnen dækket i salt, til den bliver helt smørmør.

Opbevaring

Knoldselleri bør opbevares køligt og kan i princippet holde sig flere måneder – men den smager nu bedst, når den er frisk.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.