Kokosnødder 1 stk Dom R. Eksotiske frugter Madkurven.dk
Kokosnødder 1 stk Dom R.
12,00 kr. Tilføj til kurv

Kokosnødder 1 stk Dom R.

12,00 kr.

Kokosnødder kommer fra kystelskende fjerplanter, og er den eneste af sin art i sin slægt. Er velegnet til thailandske og asiatiske retter.

Du kan se flere varer under eksotiske frugter ved at klikke her

Hvad er kokosnødder?

Kokosnødder kommer fra kystelskende fjerplanter, og er den eneste af sin art i slægten kokos. Kokosnødden er omgivet af et ca. 5 cm tyk trevlet lag, hvis fibre kan anvendes til fremstilling af tov, tæpper og måtter med mere. Under dette lag findes en hård skal, som gennem tiderne er blevet brugt til smykker, skåle og skraberedskaber. Men det er det hvide spiselige kokosnød lag samt saften indeni, som vi anvender i madlavningen. Kokoskødet og saften er rigt på fedt og kostfibre og indeholder samtidig B- og C-vitamin, folsyre, kalium, jern og selen.

Anvendelse

Man kan bore hul i en af de tre ”øjne”, der sidder i enden af kokosnødden og hælde kokosmælken ud. Dernæst angribes nødden med hammer, sav og skarp kniv for at frigøre kokoskødet. Den brune hinden inderst kan skrælles af med en kartoffelskræller. Enten indeholder kokosnødden en del saft og næsten intet hvidt kød eller omvendt. Der bør være noget saft i, ellers er nødden gammel. Ryst nødden i butikken og hør, om den skvulper. Frisk kokos bruges i frugtsalater og som snack. Det kan anbefales at bruge frisk, revet kokos i opskrifter med kokosmel; bagværket vil blive lækkert saftigt. Det bruges i kokosmakroner, kokoskage, som kokosglasur osv. Desuden kan man panere kylling, fisk eller svinekød i kokos. Kokossaften kan blandes med eksotiske juicer og indgå i drinks med hvid rom. Kokosmælken på dåse bruges i asiatiske retter. Den milde, søde smag dæmper de stærke krydderier.

Kokosnød er særdeles velegnet til thailandske og asiatiske retter.

Opbevaring

Hele friske kokosnødder kan opbevares i op til 4 måneder ved stuetemperatur. Brune kokosnødder kan opbevares i op til 2 måneder ved 0-2 grader. Kødet opbevares i 2-4 dage ved 3-5 grader.