Nudler  1 varer

Filtre

Nudler kender vi især fra asiatisk madlavning. Både kineserne, araberne og italienerne hævder, at de har opfundet nudlerne. Beskrivelser af nudler findes i arkæologiske udgravninger fra Kina, som er 800-1.000 år gamle. Legenden siger, at nudlerne blev bragt fra Kina til Italien af Marco Polo, som var en italiensk handels- og opdagelsesrejsende, der levede omkring år 1300.

Nudler er Asiens pasta, som anvendes i thailandsk, kinesisk, japansk og vietnamesisk mad. Ingredienserne er ligesom i pasta: Hvedemel, vand og eventuelt salt. Men de kan også være fremstillet af rismel, boghvedemel eller mungbønner.

Nudler er hurtige at tilberede. De skal, ligesom pasta, koges i rigeligt vand, men kogetiden er kun få minutter, fordi nudlerne som regel er tynde og trådformede. De anvendes blandt andet som fyld i supper, salater og forårsruller. Desuden bruges de til wokretter, hvor de først koges, afdryppes og derefter steges sammen med de øvrige ingredienser.

Find dine favoritter lige her!