Koriander frisk 1 bdt Krydderurter, skud og spirer Madkurven.dk
Koriander frisk 1 bdt
26,00 kr. Tilføj til kurv

Koriander frisk 1 bdt

26,00 kr.

Koriander blade og frø fra en urt kaldes også “kinesisk persille”. Bruges til supper, fisk, kylling og dressinger.

Du kan se flere varer under krydderurter ved at klikke her

Hvad er koriander?

Koriander blade og frø fra en urt kaldes også “kinesisk persille”. Det er østens svar på persille. Krydderurten som du enten ikke kan få nok af – eller helst ser hen, hvor peberet gror. De fine grønne blade har en markant parfumeret smag og duft. Er du til asiatisk mad, er du sikkert også vild med smagen af koriander. Det er en etårig skærmplante med mørkegrønne snitdelte blade. Den bliver ca. 60 cm høj. Koriander bliver ranglet af vækst som kørvel og fennikel.

Korianderblade har en aromatisk, lidt besk krydderismag. Frøene har en mild citruslignende smag, der minder om en mellemting mellem moskus og appelsin. Bladenes og frøenes smag er meget forskellige, og de to ting kan ikke erstatte hinanden i en ret. Efter afblomstring dufter de umodne frø stærkt, hvilket har givet planten sit navn, da koriander kommer af ordet koris, som betyder væggelus. Den specielle duft, som de grønne frø afgiver, finder nogle mennesker nemlig ubehagelig.

Hvordan bruges koriander?

Det er uundværligt i det asiatiske køkken. Det bliver flittigt brugt i thailandske, vietnamesiske, mexicanske og indiske retter. De friske korianderblade går rigtig godt sammen med hvidløg, chili, ingefær, forårsløg og friske tomater. Du kan med fordel anvende krydderurten til kylling, fisk og skaldyr samt grøntsager i alle afskygninger. Brug den i dressinger, marinader, kolde saucer og til pesto. Det fungerer også rigtig godt som grønt drys på kogte ris, nye kartofler eller nudler.

Koriander mister smag og aroma ved varmepåvirkning, så den bør først tilsættes varme retter lige før servering.

Opbevaring

Friske krydderurter er sarte – og særlig koriander. Spis det hurtigst muligt, mens aroma og smag er på toppen. Kan opbevares et par dage i et lille glas med vand i køleskabsdøren eller på køl i en lufttæt beholder med et stænk vand.