Lime 1 stk. Citrusfrugter Madkurven.dk
Lime 1 stk.
2,00 kr. Tilføj til kurv

Lime 1 stk.

2,00 kr.

Lime stammer fra troperne, hvor klimaet ikke pas­ser til citronen. Formen varierer mellem kuglerund, ægformet og pæreformet. Smagen af lime er som regel kraftigt syrlig med en aroma, der er velkendt hos citrusfrugter. Lime kan naturligvis anvendes på samme vis som citronen.

Du kan se flere varer under citrusfrugter ved at klikke her

Hvad er lime?

Lime stammer fra Sydøstasien, hvor den blev importeret til Europa i det 13. århundrede. I dag dyrkes især i Mellemamerika og Asien, og er den af de surfrugtede citrusarter, der anvendes mest i troperne. Limefrugten ligner en lille rund, grøn citron men smager lidt mere krydret. Den er desuden kernefri og har en diameter på omkring 5 cm.

Lime og citron kan langt hen ad vejen erstatte hinanden i køkkenet. Den lille limefrugt indeholder næsten lige så meget saft som sin gule storebror, citronen, men både saft og skræl fra limefrugten har en mere eksotisk aroma og duft. Og så er den en smule mere krydret.

Limesaft indeholder desuden C-vitamin og B-vitamin og mineralerne fosfor, calcium og jern, som vores kroppe har rigtig godt af.

Hvordan bruges lime?

Et godt måltid skal altid smages til. Saft og skal fra limefrugten giver syre og lidt bitterhed til din mad. Lime er den oplagte smagsgiver til varme retter, der har brug for en lidt mere ”grøn” og aromatisk citrussmag, end citron giver. Brug limefrugten til lune dressinger og sovse og til at give dine wok- og thai-retter et pift. Lime er også god til fisk – og selvfølgelig helt uundværlig i et hav af berusende cocktails.

Frugten er desuden også særligt velegnet til juice og marmelade.

Vi anbefaler, at du bruger din limefugt til at lave vores hjemmelavet Gazpacho. En supper lækker ret, som specielt er lækker som en forret.

Opbevaring

Du kan selv vælge om du vil opbevare en lime på køkkenbordet eller i køleskabet. Den kan nemlig klare begge dele. Men hvis du kommer limefrugten i køleskabet, kan den holde sig lidt længere.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.