Hvad er løg?
Det er den vigtigste basisingrediens i køkkenet. Skarp og sprød i rå form, blød og til den søde side tilberedt. Der er intet glamourøst over løg, som de ligger der med deres knastørre overflade og – indrømmet – ildelugtende indre. Kedeligt og hverdagsagtigt, ja, men det er kernen i den meste madlavning.
Det indeholder mange nyttige stoffer for vores krop. De tynde ringe indeholder bl.a. betacaroten, kalcium, C-vitamin, fibre samt antioxidanten quercetin.
Anvendelse
De kan bruges både rå og tilberedte. De rå løg har en skarp smag, hvor de bliver søde efter tilberedning. Det kan bruges i alle køkkenets kombinationer. Fra suppe til kompot, som drys, smagsgiver og ren råstyrke.
Tip: Du får lækre bløde løg ved at skære dem i tynde skiver, lægge dem i et dørslag og drysse med salt. Kram dem, så de falder sammen og lad dem trække en halv time. Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten.
Opbevaring
De skal have det tørt – knastørt, gerne oven på fyret eller i en skuffe i køkkenet. Aldrig i en plastpose og slet ikke i et fugtigt køleskab. Om sommeren kan friske løg dog godt kommes i køleskab, hvis man ikke ønsker, de skal tørre ud. Løgs holdbarhed er op til 6 mdr. hvis de opbevares tørt og koldt.
OBS 1 kg
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.