Løg 1 kg net DK Løg og porrer Madkurven.dk
Løg 1 kg net DK
10,00 kr. Tilføj til kurv

Løg 1 kg net DK

10,00 kr.

Løg findes i et utal af opskrifter, der spænder over de fleste af verdens kulturer. De er nutildags både tilgængelige som friske, ristede, frosne, på dåse, syltede og tørrede. Rå løg har en stærk smag og indeholder masser af gode fibre.

Du kan se flere varer under løg ved at klikke her

Hvad er løg?

Det er den vigtigste basisingrediens i køkkenet. Skarp og sprød i rå form, blød og til den søde side tilberedt. Der er intet glamourøst over løg, som de ligger der med deres knastørre overflade og – indrømmet – ildelugtende indre. Kedeligt og hverdagsagtigt, ja, men det er kernen i den meste madlavning.

Det indeholder mange nyttige stoffer for vores krop. De tynde ringe indeholder bl.a. betacaroten, kalcium, C-vitamin, fibre samt antioxidanten quercetin.

Anvendelse

De kan bruges både rå og tilberedte. De rå løg har en skarp smag, hvor de bliver søde efter tilberedning. Det kan bruges i alle køkkenets kombinationer. Fra suppe til kompot, som drys, smagsgiver og ren råstyrke.

Tip: Du får lækre bløde løg ved at skære dem i tynde skiver, lægge dem i et dørslag og drysse med salt. Kram dem, så de falder sammen og lad dem trække en halv time. Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten.

Opbevaring

De skal have det tørt – knastørt, gerne oven på fyret eller i en skuffe i køkkenet. Aldrig i en plastpose og slet ikke i et fugtigt køleskab. Om sommeren kan friske løg dog godt kommes i køleskab, hvis man ikke ønsker, de skal tørre ud. Løgs holdbarhed er op til 6 mdr. hvis de opbevares tørt og koldt.

OBS 1 kg