Hvad er majskolber?
Majskolber er en grøntsag. Majs smager sødt. Længe før majsen kom til Europa i 1500-tallet, har man dyrket majs i Mexico, hvorfra majsen stammer. De mest almindelige er kolber med gullige kerner, som også er de mest A-vitaminholdige. Men majs findes i dag i mange varianter, lige fra babymajs til hvide majs og majskolber med farvede majskorn.
Anvendelse
Den klassiske tilberedning er kogte majskolber. Træk blade og “skægget” af, og kog kolberne i letsaltet vand. Når kolberne er dampet tørre, serveres de med koldt smør og brød. Grillede kolber smager også dejligt. Prøv at lægge kolberne, med blade på, i koldt vand i ca. 1 time før du lægger dem på grillen, stadigvæk med bladene på. Så kan du grille kolberne uden at der går ild i bladene, og majskernerne bliver dejligt saftige. Kogte kolber, delt i mindre stykker, smager også godt i madpakken. Og har man kogte kolber i overskud, så skær majskernerne af og brug dem i majsfritter.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.