Mynte frisk 1 bdt HOL Krydderurter, skud og spirer Madkurven.dk
Mynte frisk 1 bdt HOL
28,00 kr. Tilføj til kurv

Mynte frisk 1 bdt HOL

28,00 kr.

Mynte er kendt for sine gavnlige egenskaber og fantastisk friske smag. Her går den grønne velsmag igen i opskrifter på salater og supper, dressing og desserter, f.eks. i søde macarons med chokolade.

Du kan se flere varer under krydderurter ved at klikke her

Hvad er mynte?

Mynte er kendt for sine gavnlige egenskaber og fantastisk friske smag. Den stammer fra Middelhavslandene og har været anvendt siden oldtiden. I dag findes den udbredt, hvor klimaet er tempereret. Den vokser både vildt og dyrkes.

Mynte er eftersigende godt for fordøjelsen og virker beroligende.

Anvendelse

Det er bladene, der anvendes som krydderurt i maden. Mynte er nok mest kendt som smagsgiver i myntegele (mintgele), som er godt til lammekød. Desuden er den almindelig som ingrediens i te, og endelig er der drikken Mojito, som indeholder mynteblade. I Mellemøsten og Asien bruges den meget som krydderi i maden, både i supper, salater, brød, kødretter, og desserter. Lammeretter, te, mintsauce, myntegele og asiatiske retter. Drinks og kolde mælkedrikke, desserter og osteanretninger.

Opbevaring

I køleskab er holdbarheden 6-7 dage. Skyl de afplukkede myntestængler og læg det i en plastikboks- eller pose, med et fugtigt papir i bunden. På den måde holder det sig friskt i længere tid. Frisk mynte kan også fryses ned i små poser. Mynten anvendes direkte fra fryseren, hvor den knuses og kommes i retten.