Hvad er mynte?
Mynte er kendt for sine gavnlige egenskaber og fantastisk friske smag. Den stammer fra Middelhavslandene og har været anvendt siden oldtiden. I dag findes den udbredt, hvor klimaet er tempereret. Den vokser både vildt og dyrkes.
Mynte er eftersigende godt for fordøjelsen og virker beroligende.
Anvendelse
Det er bladene, der anvendes som krydderurt i maden. Mynte er nok mest kendt som smagsgiver i myntegele (mintgele), som er godt til lammekød. Desuden er den almindelig som ingrediens i te, og endelig er der drikken Mojito, som indeholder mynteblade. I Mellemøsten og Asien bruges den meget som krydderi i maden, både i supper, salater, brød, kødretter, og desserter. Lammeretter, te, mintsauce, myntegele og asiatiske retter. Drinks og kolde mælkedrikke, desserter og osteanretninger.
Opbevaring
I køleskab er holdbarheden 6-7 dage. Skyl de afplukkede myntestængler og læg det i en plastikboks- eller pose, med et fugtigt papir i bunden. På den måde holder det sig friskt i længere tid. Frisk mynte kan også fryses ned i små poser. Mynten anvendes direkte fra fryseren, hvor den knuses og kommes i retten.