Hele nelliker 25 g
Hele nelliker 25 g

Hele nelliker 25 g

15,00 DKK

Hele nelliker er tørrede blomsterknopper fra et tropisk stedsegrønt træ. Nellike har en behagelig duft, som vi forbinder med duften af julestemning.

✅ På lager 🍎 Altid friske varer
🚚  Levering ons- og fredag
🚛 Levering 69 kr. 📦 Fri fragt v. 500 kr.

Beskrivelse

Hvad er hele nelliker?

Hele nelliker er tørrede blomsterknopper fra et tropisk stedsegrønt træ. De uudsprungne blomsterknopper tørres i solen i nogle dage, hvorved de får den mørkebrune farve, som vi kender. Nellike har en særpræget, behagelig duft, som vi forbinder med duften af julestemning, når vi fx stikker nelliker i appelsiner og hænger dem op til pynt.

Det har en dominerende smag, og derfor skal man passe på med ikke at overdosere, når man tilsætter det til maden.

Anvendelse

Nelliker bruges meget i kinesisk mad, og det er en af ingredienserne i det femte krydderi. Fx kan hele nelliker stikkes i et løg, som koges med i en suppefond eller en sovs, hvor nellike giver velsmag uden at dominere. På samme måde kan de hele nelliker stikkes ned imellem sværene på flæskestegen, i en skinke eller and, hvorved de afgiver smag til kødet. Eller de kan tilsættes marinaden til fisk eller kød. Også sukkersyltede frugter, som blommer og pærer, kan krydres med nelliker i lagen. Nelliker bruges også i bagning.

Opbevaring

Opbevares tørt og mørkt. Tåler ikke sollys.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hele nelliker 25 g”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *