Hvad er blegselleri?
Blegselleri er bladselleri, hvor stænglerne er blevet beskyttet mod lyspåvirkning under opvæksten, så det grønne farvestof klorofyl ikke dannes i stilkene, som derfor forbliver lyse. Det kan gøres på forskellige måder fx ved at halmdække eller hyppe omkring planterne med jord.
Anvendelse
Rå bladselleristængler kan snittes i tynde skiver og blandes i en salat. Klassikeren er Waldorfsalat, hvor bladselleri blandes med æble, vindruer og valnødder i en cremefraichedressing. Bladselleri er godt som tilbehør på ostebordet eller som snack til en dip. Bladene kan bruges som pynt og det grønne drys. Bladselleristænglerne kan dampes og serveres som tilbehør til kødretter. Snittede bladselleristængler er gode som fyld i fx kødsovs og andre gryderetter. Desuden kan bladselleri koges sammen med andre grøntsager og derefter blendes til en grøntsagssuppe.
Opbevaring
I køleskabet i en pose. Holder i en uge.