Økologisk blomkål 1 stk DK

25,00 DKK

Blomkålen stammer fra Mellemøsten, og i 1600-tallet lander den i Frankrig. Derefter breder den sig overalt i Europa og senere ud i resten af verdenen. Man kan spise alt på blomkålen. Blomkål har en nøddeagtige smag, når den er rå, og sødlig smag, når den er kogt.

Du kan se flere varer under kål ved at klikke her

Ikke på lager

Giv besked når varen igen er på lager

Hvad er økologisk blomkål?

Økologisk blomkål er et kålhoved med hvide, krøllede blomsterknopper, omgivet af grønne blade. Den er blevet dyrket i Vesten siden 1600-tallet. Det er en krævende plante, som skal have de helt rigtige jord- og temperaturforhold. Derudover er avleren nødt til at dække markerne med store insektnet, for at ubudne gæster ikke giver sig i kast med det hvide blomkålshoved. Den kategoriseres som en blomstergrøntsag, da ‘hovedet’ faktisk kan siges at være en slags underudviklet blomst, der beskyttes af de store grønne blade. De grønne blade gør, at hovedet ikke udvikler klorofyl og tager en grønlig farve. Blomkålen stammer fra Mellemøsten, og i 1600-tallet lander den i Frankrig. Derefter breder den sig overalt i Europa og senere ud i resten af verdenen. Man kan spise alt på blomkålen.

Frisk blomkål smager nøddeagtigt og sødt når det bliver kogt, og så indeholder det en stor mængde kostfibre på hele 2,2 g. pr. 100 gram.

Anvendelse

Den kan spises på et utal af måder. Rå, let kogt, i den klassiske blomkålsgratin og blendet til suppe. Særlig dejligt er nye blomkål skåret i fine skiver og forkælet med en god olivenolie, saltristede mandler og basilikum.

Opbevaring

Blomkål er en robust fætter og har lang holdbarhed ved opbevaring i køleskab.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Økologisk blomkål 1 stk DK”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *