Økologisk broccoli 1 stk Italien Kål Madkurven.dk
Økologisk broccoli 1 stk Italien
24,00 kr. Tilføj til kurv

Økologisk broccoli 1 stk Italien

24,00 kr.

Økologisk broccoli er en yderst sund grønsag, som bl.a. er rig på kostfibre, calcium og jern. Broccoli har en mild kålsmag og er sprængfyldt med vitaminer.

Du kan se flere varer under kål ved at klikke her

Hvad er økologisk broccoli?

Økologisk broccoli er et mørkegrønt kålhoved med blomsterknopper i buketter på en stok. Det er en yderst sund grønsag, som bl.a. er rig på kostfibre, calcium og jern. Broccolien stammer oprindeligt fra Lilleasien og er beslægtet med blomkål. Den er udviklet fra vilde kål i Middelhavsområdet og er især blevet dyrket i Italien. I Danmark dyrkes grøntsagen også, og dyrkes på frilandsgartnerier.

Broccoli har en mild kålsmag og er tidligere blevet kaldt aspargeskål, fordi smagen kan minde lidt om asparges. Den er mættende, rig på kostfibre og indeholder desuden en masse vitaminer og mineraler. Du kan hurtigt tilberede grøntsagen og dette gør den derfor god at bruge i det travle køkken.

Anvendelse

Broccoli kan spises både rå (i småbitte buketter) og kogt. Du kan endvidere bage den i ovnen med olie, salt, peber og andre smagsgivende krydderier. På den måde har du en sund variant af denne grønne vitaminbombe.

Del kålen i buketter, skær stokken i tynde skiver. Kog kun kålen, til den lige akkurat er mør og stadig fast, så bevares smag og næringsstoffer bedst. Brug grøntsagen i dit danske, italienske eller asiatiske køkken.

Opbevaring

Broccoli holder sig frisk 1-2 uger i en lufttæt beholder i køleskabet. Da broccoli bliver påvirket af ethylen, som bl.a. æbler og tomater udskiller, skal du pakke den i en beholder for sig.

Yderligere information

Økologisk

Ja

Indhold

Grøntsager