Økologisk Hvidkål 1 stk. Kål Madkurven.dk
Økologisk Hvidkål 1 stk.
26,00 kr. Tilføj til kurv

Økologisk Hvidkål 1 stk.

26,00 kr.

Hvidkål er noget nær det sundeste, der findes og rå kål er det vildeste ”fiberhit”. Hvidkål kan tilberedes på uendelig mange måder.

Du kan se flere økologiske varer ved at klikke her

Hvad er hvidkål?

Hvidkål fås næsten året rundt. Om sommeren som sommerhvidkål, der har ret løse, grønne hoveder. Vinterhvidkål har et tæt, fast bleggrønt hoved og en stærkt smagende tyk stok.

I Tyskland optræder kålen i egnsretter som Sauerkraut, i Skotland i Colcannon, i Frankrig i Potée og mange forskellige kålsupper. Kåldolmere samt udhulede hvidkål med flæskefars, skinke og brødkrumme er gamle og udbredte bonderetter.

Økologisk hvidkål er noget nær det sundeste, der findes. Og rå kål er det vildeste ”fiberhit”. Kålsalater smager godt, de er lette at gå til, billige i indkøb og enkle at tilberede – så hvad venter du på! De gamle ægyptere tilbad kålen på alteret, og romerne serverede kål som et festmåltid med eksotiske krydderier og urter.

Økologisk hvidkål indeholder overvejende kulhydrater, masser af kostfibre, lidt protein og intet fedt. Indeholder A-, B- og C-vitaminer, mineralerne jern, kalium og calcium.

Anvendelse

Økologisk hvidkål kan tilberedes på uendelig mange måder. Rå i salater, som råkost, coleslaw eller i selskab med syrlige æbler, appelsiner eller med søde tørrede frugter, ristede nødder og græskarkerner. Kålen skal snittes helt fint i lange tynde strimler, ikke rives – så smatter det. I varme retter er hvidkål god i wokken, helt fint strimlet og lynstegt med asiatiske krydderier og saucer, f.eks. en spicy peanutbuttersauce. Stuvet hvidkål med frikadeller er et hit, som dolmer med krydret kødfars og hvad med forårsruller – der er faktisk hvidkål i.

Opbevaring

Hvidkål opbevares bedst i køleskabet, hvor det kan holde sig i op til 14 dage. Del evt. hvidkålshovedet i kvarte med en skarp, tung kniv og skær stokken fra. Så fylder det ikke så meget og det er let at pakke ind i plast.

Fragt og levering

Levering onsdage og fredage imellem 11:00 og 17:00

Vi pakker alle ordre tirsdag og torsdag formiddag, det betyder at du kan vælge levering den efterfølgende dag enten onsdag eller fredag. Deadline for bestilling til den efterfølgende dag er derfor tirsdag og torsdag morgen kl. 06.00.

Friske varer på køl

For at råvarerne holder sig friske, og ikke bliver udsat for svingende temperatur, vedlægger vi et køleelement i pakken. Det betyder også at varerne er friske og sprøde uanset om du er hjemme på leveringstidspunktet eller ej, indenfor den samme dag.

Levering til hele landet

Vi giver fri fragt ved køb over 500 kr., ellers koster det 69 kr. i det meste af landet – er du bosat i Madkurven.dks lokalområde, tilbyder vi levering til 25 kr., da vi kan leverer i egne biler. Læs mere om vores lokal levering lige her.

Yderligere information

Økologisk

Ja

Indhold

Grøntsager