Økologisk Lime 1 stk. Citrusfrugter Madkurven.dk
Økologisk Lime 1 stk.
5,50 kr. Tilføj til kurv

Økologisk Lime 1 stk.

5,50 kr.

Lime stammer fra troperne, hvor klimaet ikke pas­ser til citronen. Formen varierer mellem kuglerund, ægformet og pæreformet. Smagen af lime er som regel kraftigt syrlig med en aroma, der er velkendt hos citrusfrugter. Lime kan naturligvis anvendes på samme vis som citronen.

Du kan se flere økologiske varer ved at klikke her

Hvad er lime?

Lime stammer fra Sydøstasien, hvor den blev importeret til Europa i det 13. århundrede. I dag dyrkes især i Mellemamerika og Asien, og er den af de surfrugtede citrusarter, der anvendes mest i troperne. Økologisk lime ligner en lille rund, grøn citron men smager lidt mere krydret. Den er desuden kernefri og har en diameter på omkring 5 cm.

Lime og citron kan langt hen ad vejen erstatte hinanden i køkkenet. Den lille limefrugt indeholder næsten lige så meget saft som sin gule storebror, citronen, men både saft og skræl fra limefrugten har en mere eksotisk aroma og duft. Og så er den en smule mere krydret.

Limesaft indeholder desuden C-vitamin og B-vitamin og mineralerne fosfor, calcium og jern, som vores kroppe har rigtig godt af.

Hvordan bruges lime?

Et godt måltid skal altid smages til. Saft og skal fra limefrugten giver syre og lidt bitterhed til din mad. Lime er den oplagte smagsgiver til varme retter, der har brug for en lidt mere ”grøn” og aromatisk citrussmag, end citron giver. Brug limefrugten til lune dressinger og sovse og til at give dine wok- og thai-retter et pift. Lime er også god til fisk – og selvfølgelig helt uundværlig i et hav af berusende cocktails.

Frugten er desuden også særligt velegnet til juice og marmelade.

Vi anbefaler, at du bruger din økologiske lime til at lave vores hjemmelavet Gazpacho. En supper lækker ret, som specielt er lækker som en forret.

Opbevaring

Du kan selv vælge om du vil opbevare en lime på køkkenbordet eller i køleskabet. Den kan nemlig klare begge dele. Men hvis du kommer limefrugten i køleskabet, kan den holde sig lidt længere.

Fragt og levering

Levering onsdage og fredage imellem 11:00 og 17:00

Vi pakker alle ordre tirsdag og torsdag formiddag, det betyder at du kan vælge levering den efterfølgende dag enten onsdag eller fredag. Deadline for bestilling til den efterfølgende dag er derfor tirsdag og torsdag morgen kl. 06.00.

Friske varer på køl

For at råvarerne holder sig friske, og ikke bliver udsat for svingende temperatur, vedlægger vi et køleelement i pakken. Det betyder også at varerne er friske og sprøde uanset om du er hjemme på leveringstidspunktet eller ej, indenfor den samme dag.

Levering til hele landet

Vi giver fri fragt ved køb over 500 kr., ellers koster det 69 kr. i det meste af landet – er du bosat i Madkurven.dks lokalområde, tilbyder vi levering til 25 kr., da vi kan leverer i egne biler. Læs mere om vores lokal levering lige her.

Yderligere information

Økologisk

Ja

Indhold

Frugt