Økologisk squash 1 stk HOL Squash, auberginer og græskar Madkurven.dk
Økologisk squash 1 stk HOL
13,00 kr. Tilføj til kurv

Økologisk squash 1 stk HOL

13,00 kr.

Økologisk squash er en billig og meget anvendelig grøntsag. Smagen er neutral, en anelse sødlig og nøddeagtig.

Du kan se flere varer under andet grønt ved at klikke her

Hvad er økologisk squash?

Økologisk squash er en billig og meget anvendelig grøntsag. I nogle opskrifter støder man på andre navne, som courgette, zucchini eller sommergræskar. Så hvad er en courgette og zucchini? Der er tale om den samme grøntsag. Squash er det amerikanske navn, mens courgette er det franske og zucchini det italienske navn.

Økologisk squash ligner græskar i miniformat, men de har en helt blød skal og et fast hvidt frugtkød med bløde kerner indeni. Squash kan være grønne eller gule i skallen, og er som regel aflange, men kan også være runde.

Squash stammer oprindelig fra Mexico og Sydamerika. Man mener, at indianerne allerede dyrkede dem 7.000 år før vor tidsregning. De kom til Europa i 1600-tallet, og fra Middelhavslandene kom de til det øvrige Europa. I dag dyrkes squash over det meste af verden.

Anvendelse

Smagen er neutral, en anelse sødlig og nøddeagtig. Det giver squashen mange anvendelsesmuligheder, da den ikke dominerer smagen i en ret, men giver fylde. Hvodan tilbereder man squash? Squash kan spises rå i salater, hvor de skæres i tern eller rives groft. Squash kan svitses sammen med andre grøntsager og serveres som tilbehør til kød og fiskeretter. Lidt større squash kan flækkes og udhules og fyldes med fars eller grøntsagsfyld. De er gode i grøntsagssupper, ratatouille, wokretter, fyld i omeletter og tærter. Desuden kan reven squash bruges i kager og brød, hvor de giver bagværket saftighed. Kan man sylte squash? Ja, squash kan også syltes. De store gule squashblomster kan fyldes med mozzarella, ricotta eller lignende friskost, eventuelt blandet med soltørrede tomater og krydderurter. De steges på en pande eller vendes i en beignetdej og frituresteges. Squashblomsterne serveres til en aperitif eller som tilbehør til en forret. Bladene kan stuves som spinat, de er dog grovere end spinat. Squashblomster og blade er også spiselige.

Opbevaring

Kan holde en uges tid i køleskabets grøntsagsskuffe eller i en lufttæt beholder.

Yderligere information

Økologisk

Ja

Indhold

Grøntsager

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.