Økologiske gulerødder 1 kg. Kartofler og rodfrugter Madkurven.dk
Økologiske gulerødder 1 kg.
15,00 kr. Tilføj til kurv

Økologiske gulerødder 1 kg.

15,00 kr.

Økologiske gulerødder tilhører sellerifamilien og vokser vildt i Asien, Nordafrika og i store dele af Europa. Indeholder fibre, vitaminer og mineraler.

Du kan se flere varer under gulerødder ved at klikke her

Hvad er økologiske gulerødder?

Økologiske gulerødder tilhører sellerifamilien og vokser vildt i Asien, Nordafrika og i store dele af Europa. Formen varierer: Nogle gulerødder er aflange og tynde, andre er små og runde (karotter). Der er mange gode grunde til at bruge gulerødder i dine opskrifter: økologiske gulerødder er kilde til mange vitaminer, mineraler og fibre – og så er de billige!

Gulerødder indeholder masser af fibre, vitaminerne C og K og mineralerne kalium og mangan. Derudover indeholder rødderne betacaroten – et forstadie til A-vitamin.

Gulerødder har et højt indhold af karotin, som vi i kroppen kan omdanne til A-vitamin. Karotinet kan oplagres i vores fedtvæv, beskytte huden og fremme den solbrune kulør.

Anvendelse

Gulerodsstave er gode på ethvert middagsbord eller i madpakken til børn og voksne. Gulerødder skåret i fine strimler eller tynde bånd pynter også i salatskålen. Du kan også lave en råkost af revet gulerod, rosiner, nødder, hakket persille og citronsaft. Gulerødder kan koges til supper, steges i wokken, kommes i gryderetter, bages i ovnen eller dampes let.

Opbevaring

Gulerødder opbevares bedst køligt og uden top. Nip toppen af og opbevar rødderne i en lufttæt beholder i køleskabet. Gulerødder med top har en kort holdbarhed og bliver slatne i løbet af nogle dage. Gulerødder uden top kan holde sig i 2-3 ugers tid.

Yderligere information

Økologisk

Ja

Indhold

Grøntsager