Økologiske Jordskok 500 gr. Kartofler og rodfrugter Madkurven.dk
Økologiske Jordskok 500 gr.
15,00 kr. Tilføj til kurv

Økologiske Jordskok 500 gr.

15,00 kr.

De uregelmæssige, faste knolde smager let sødligt af nødder og er gode i rå i salater og råkost. Jordskokker er velegnede til stuvninger, supper, sammenkogte retter eller lynstegte.

Du kan se flere økologiske varer ved at klikke her

Hvad er jordskokker?

Økologiske jordskokker er en yderst delikat vintergrønsag, som flittigt kan bruges i de kolde måneder. De smager sødt og nærmest lidt som artiskokker. De uregelmæssige, faste knolde smager let sødligt af nødder.

Jordskokker kan være en udfordring i køkkenet fordi mange ikke helt ved hvordan de skal bruges. Hvad mange ikke ved er at der faktisk er rigtig gode måder at bruge de uregelmæssige, faste knolde. Jordskokken er en meget robust plante, som er let at dyrke. Planten er fleråring og kan blive ca. 2 meter høj. Jordskokken stammer oprindeligt fra Mexico men passer ligesom mange andre rodfrugter, godt til dyrkning i det mere kølige danske klima.

Har et højt indhold af C- og K-vitamin og sukkerstoffet inulin, der er kendt for at sætte fut i de gavnlige bakterier i tarmen.

Anvendelse

Anvend økologiske jordskokker rå i salat og råkost. Jordskokker er velegnede til stuvninger, supper, sammenkogte retter eller lynstegte.

For at afstemme jordskokkens naturlige sødme bør du krydre godt, gerne med noget der river lidt. F.eks. med noget syrligt, som citronsaft, eddike eller frisk frugt. Med noget bittert eller skarpt som krydderurter, peber, sennep eller måske øl. Fedme derimod, som fløde, afrunder og harmonerer delikat med den jordagtige smag.

Tip: Inden spisning eller tilberedning børstes og skylles jordskokkerne godt. Nogle vælger at skrælle dem. Det er en smagssag om man vil gøre det.

Opbevaring

De kan holde sig i ca. 1 måned i køleskab hvis de opbevares i en plastikpose.

Fragt og levering

Levering onsdage og fredage imellem 11:00 og 17:00

Vi pakker alle ordre tirsdag og torsdag formiddag, det betyder at du kan vælge levering den efterfølgende dag enten onsdag eller fredag. Deadline for bestilling til den efterfølgende dag er derfor tirsdag og torsdag morgen kl. 06.00.

Friske varer på køl

For at råvarerne holder sig friske, og ikke bliver udsat for svingende temperatur, vedlægger vi et køleelement i pakken. Det betyder også at varerne er friske og sprøde uanset om du er hjemme på leveringstidspunktet eller ej, indenfor den samme dag.

Levering til hele landet

Vi giver fri fragt ved køb over 500 kr., ellers koster det 69 kr. i det meste af landet – er du bosat i Madkurven.dks lokalområde, tilbyder vi levering til 25 kr., da vi kan leverer i egne biler. Læs mere om vores lokal levering lige her.

Yderligere information

Økologisk

Ja

Indhold

Grøntsager