Økologiske kartofler 1 kg.
Økologiske kartofler 1 kg.
13,00 DKK Tilføj til kurv

Økologiske kartofler 1 kg.

13,00 DKK

Kartofler er runde, hårde knolde. De findes i mange forskellige størrelser. Nogle kartofler er bedst at bruge til at bage, andre er bedst, når du skræller dem og koger dem.

Du kan se flere varer under kartofler ved at klikke her

Beskrivelse

Hvad er økologiske kartofler?

Økologiske kartofler er runde, hårde knolde. De findes i mange forskellige størrelser. Nogle kartofler er bedst at bruge til at bage, andre er bedst, når du skræller dem og koger dem.

Kartofler tilhører natskyggefamilien og er i familie med aubergine og tomater. Kartoffelplanten er en urteagtig plante med opret vækst. De grønne blade sidder spredt, og blomsterne er violette eller hvide og sidder i små kvaste. Men det er knoldene, som dannes for enden af bladstænglerne under jorden, som bliver til spiselige kartofler.

Kartofler er sunde, mættende og klimavenlige.

Anvendelse

Økologiske kartofler er kogefaste og har været den mest almindelige spisekartoffler i Danmark i de seneste 20 år på grund af den gode smag, pæne farve, og fordi den ikke koger ud.

Opbevaring

Kartofler opbevares bedst køligt, tørt og mørkt. Normalt vil det bedste sted være i køleskabet ved 4 til 6 grader. Har man mulighed for at opbevare kartoflerne i et køligt og tørt rum, hvor de står i en papkasse eller papirspose, som ikke er lufttæt, er det ideelt. Kartofler tåler ikke frost. Kartofler “ånder” under lagring, og hvis temperaturen kommer under 3 grader, stopper respirationen. Stivelsen i kartofler omdannes til sukker under lagring, og det kan gå ud over kvaliteten, for hvis respirationen er gået i stå, forbrændes sukkeret ikke, og kartoflen får en sødlig og vandet smag. Kartofler spirer og bliver hurtigt runkne og tørre, hvis de opbevares over 7 grader.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Økologiske kartofler 1 kg.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *